Fémszerkezetek gyártása

Széchenyi 2020 Vasszerkezet- és acélszerkezet gyártása, helyszíni szerelése.
(48) 460 469

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01105

TELEPHELYFEJLESZTÉS ÉS TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉS

Kedvezményezett: TRIÁL-BAU Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Telephelyfejlesztés és technológiai korszerűsítés a Triál-Bau Kft.-nél
Támogatás összege: 80,89 millió forint
A projekt fizikai zárása: 2023.08.31.
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01105

PROJEKT BEMUTATÁSA

A Triál-Bau Kft. 2020-ban vásárolta meg a 3780 Edelény, Déryné utca 10. alatti épületet, melyben a cég székhelye kerül kialakításra. Az épület az edelényi Alkotmány Mg. Tsz. telephelyén, melléküzemági tevékenység keretében, lakatos- és forgácsoló üzemként működött, állagát tekintve mind műszaki, mind energetikai szempontból is nagyon leromlott állapotban van.

A most kezdődő projekt keretében megvalósul az épület központi részének belső építészeti átalakítása (szerkezeti és funkcionális átalakítás, válaszfalak, nyílászárók áthelyezése, álmennyezet átalakítása), és a szennyvízelvezetésének a kiépítése. A belső átalakítás kiterjed az irodák, a női és férfi öltözök és vizesblokkok átalakítására összesen 311 m2 alapterületen. Az irodák átalakítása mellett a női öltöző helyén a női vizesblokk és étkező kerül kialakításra, a férfi öltöző és WC átalakításra kerül, a korábbi férfi öltöző egy részén kazánház kerül kialakításra. Vállalkozásunk eszközellátottsága közepesnek tekinthető, melyet az új gyártó épülethez kapcsolódóan bővíteni és fejleszteni szükséges. A TRIÁL-BAU Kft. főtevékenységéhez kapcsolódóan a kovácsműhelybe szükséges az anyagmozgatás biztosításához a csarnoki felső daru, lemez alkatrészek hajlításához élhajlító gép, szálanyagok darabolásáshoz új fűrészgép, a gyártott fém alkatrészek hegesztésére 2 db hegesztőgép, valamint a műhelyben üzemelő gépek levegő ellátását biztosító csavarkompresszor kerül beszerzése.

A most megvalósuló beruházásnak köszönhetően modern, a mai kor elvárásainak mindenben megfelelő környezetben dolgozhatnak majd a vállalkozás munkavállalói, az eszközbeszerzéssel nő a cég hatékonysága, pénzügyi stabilitása és ezáltal a munkahely megtartó képessége.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül valósul meg.

Széchenyi Terv Plusz

GINOP-4.1.4-19-2020-02471

ENERGETIKAI FEJLESZTÉS VÁLLALKOZÁSUNK ÚJ TELEHELYÉN!

Kedvezményezett: TRIÁL-BAU Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Épületenergetikai fejlesztés a Triál-Bau Kft-nél.
Támogatás összege: 95,82 millió forint
Támogatás intenzitása: 55%
A projekt fizikai zárása: 2021.12.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02471

PROJEKT BEMUTATÁSA

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az épületállomány energiahatékonyságának javítását. Hazánkban az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik, melyeket, ha jól szigeteljük, és energiatakarékosan üzemeltetjük, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. Az energetikai hatékonyság fokozásának és az energiatakarékosságnak a szükségességét alátámasztja az is, hogy a statisztikai adatok szerint a hazai energiaigényesség egységnyi GDP előállítására vetítve valuta-paritáson mérve több mint háromszor, vásárlóerő-paritáson mérve pedig mintegy másfélszer magasabb, mint a fejlett EU tagállamokban. Ez mind környezeti, mind gazdasági szempontból súlyos hátrányt okoz a hazai vállalatoknak a piaci versenyben. A TRIÁL-BAU Kft. 2020-ban vásárolta meg az Edelény, Déryné utca 10. alatti épületet, melyben a cég székhelye kerül kialakításra. Az épület jelenleg műszaki és energetikai szempontból is leromlott állapotban van, jelenlegi energetikai besorolása gyenge (HH), fűtési és világítási rendszere elavult. A most induló energetikai korszerűsítés során megvalósul az ingatlan homlokzati, valamint a tető hőszigetelése, nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése tervezett biomassza kazán beépítésével, illetve az elektromos világítási rendszer korszerűsítése is. A tetőre 50 kW teljesítményű napelem modul kerül telepítésre, így az épület energetikai besorolása a jelenlegi HH (gyenge) besorolásról, fenntarthatóbb BB (közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő) besorolású lesz, mely energetikai szempontból megfelel a mai kor elvárásainak, valamint az itt dolgozók számára egy korszerű és komfortosabb munkateret biztosít. Különösen fontos, hogy jelen pályázatnak köszönhetően csökken Edelény egyébként is megterhelt környezeti terhelése, a felújított épület illeszkedni fog a környező városi ingatlanokhoz mely javítja a településképet és az itt élők elégedettségét is. Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően csökken a székhely fenntartási költsége, mely nagyban hozzájárul a vállalkozás gazdasági stabilitásához és így a munkahely megtartó képességéhez is. A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.

Széchenyi 2020